top of page
Veelgestelde vragen over game focused training

Veelgestelde vragen

... en de bijbehorende antwoorden

Waarom speciale training voor esporters?

Simpel, omdat esport ook echt sport is. Er wordt mentaal maar ook zeker fysiek veel van je gevraagd. En net zoals een voetballer, tennisser of basketballer niet alleen maar met de bal traint, bestaat training voor gamers in onze visie ook uit meer dan alleen veel uren in je game stoppen. Maar omdat de training bij Get Game Fit wel in dienst van de game staat, lichten we er bij onze game focused training juist die elementen uit waar je bij het gamen profijt van gaat hebben.

Moet ik een bepaald atletisch niveau hebben om bij jullie te trainen?

Nee dat is niet nodig. Met de Get Game Fit methode en het Optimum Performance Training model van NASM kunnen wij onze training voor gamers en de voortgang binnen die training precies op maat maken voor jou. Het startpunt zal dan misschien verschillend zijn maar dat zegt niks over het niveau waar we uiteindelijk op uit komen.  Inzet, enthousiasme en plezier in hetgeen je doet zijn het allerbelangrijkst. 

Moet ik op een bepaald niveau esports beoefenen voor deze training?

Alle niveaus, van beginnend tot vergevorderd of professional zijn welkom. Door het trainingsprogramma op maat en door te kijken naar jouw ambities, doelstellingen en wensen kunnen wij je precies de juiste trainingsprikkels bieden om je te helpen bovenstaande punten met plezier te realiseren.

Wat voegt deze training toe naast het spelen van de game zelf?

Om beter te worden in Rocket League is het vooral belangrijk om........ veel uren te maken in Rocket League. Hetzelfde geldt voor League of Legends, FIFA, iRacing of welke andere game of simulatie je ook speelt. Maar vergeet niet: je concurrentie stopt er ook die tijd in, dus gaan er andere factoren tellen. Zie het als een voetbalwedstrijd tussen twee even sterke teams die de verlenging in gaat: wie is er fysiek sterker, wie houdt de concentratie vast, wie heeft er nog creatieve oplossingen en is er nog mentaal scherp? En komt het op penalties aan: wie houdt er dan het hoofd koel en kan omgaan met de druk?

Game focused training (de Get Game Fit methode) heeft zijn toegevoegde waarde in het ervoor zorgen dat je naast het gamen werkt aan je fysieke fitheid, waardoor je het spelen langer, makkelijker en beter geconcentreerd volhoudt. En dat gaat absoluut een positief effect hebben op je prestaties.

bottom of page