top of page
Vergroot je kansen op succes als esporter

NASM OPT model

De trainingen en methodes van Get Game Fit vinden hun basis in het wetenschappelijk onderbouwde Optimum Performance Training model van het Amerikaans instituut National Academy of Sports Medicine (NASM). Met deze methode worden verschillende vormen van training zoals flexibiliteit/mobiliteit, core stabiliteit, cardio, balans, reactieve training (plyometrie), speed/agility/quickness (SAQ) en weerstandstraining geïntegreerd  binnen het trainingsprogramma. Dit zorgt ervoor dat er een programma helemaal op maat voor jou gemaakt kan worden, gebaseerd op de game(s) die je speelt, je wensen en je doelstellingen. Ondanks dat de opbouw en invulling van deze trainingen per persoon heel verschillend kunnen zijn volgt het model altijd dezelfde stapsgewijze opbouw. Deze 5 fases worden hieronder verder toegelicht, al richt de Get Game Fit methode zich voornamelijk op fase 1 & 2 (het leggen van een solide basis) en fase 5 (game-gerichte snelheid- en reactie training).

Training volgens NASM OPT model
Core training voor esporters en gamers

Fase 1: Stabilization Endurance

In deze fase van de training staat het juist aanleren van de basis beweegpatronen centraal. Dit zodat we gewrichten, pezen en spieren klaarstomen voor de volgende trainingsfasen, en daarbij ook blessures voorkomen. Wat jij hiervan zult merken is een verbetering in je mobiliteit, flexibiliteit, stabiliteit, een beter postuur en een eerste toename van spierkracht en uithoudingsvermogen.

Spiertraining voor esporters en gamers

Fase 2: Strength Endurance

In fase 1 hebben we de basis gelegd, nu bouwen we verder aan de kracht van de core spieren en de stabiliteit van gewrichten. Daarnaast werken we aan een vergroting van het uithoudingsvermogen van de belangrijke spiergroepen, en zullen we ook een toename in kracht realiseren.

Gym Workout

Fase 3: Muscular Development

In de Get Game Fit trainingsprogramma's komt deze fase niet terug. In individuele programma's op maat is het wel mogelijk, maar deze fase draait het om zware weerstandstraining met als doel spierkracht en het volume van spieren te laten toenemen.

Kracht

Fase 4: Maximal Strength

In de Get Game Fit trainingsprogramma's komt ook fase 4 niet terug, aangezien de focus hier ligt op ervaren krachtsporters (bijvoorbeeld gewichtheffers en kogelstoters die op hoog niveau hun sport beoefenen). Deze groep heeft heel andere doelstellingen en wensen voor trainingen dan esporters, vandaar dat Get Game Fit hier niet in voorziet.

Vergroting snelheid en reactievermogen voor esporters en gamers

Fase 5: Power

Power, simpel gezegd kracht x snelheid. Dit om zo snel mogelijk over zoveel mogelijk kracht te kunnen beschikken. Een geavanceerde trainingsfase die voor esporters interessant is omdat het snelheidsaspect hier heel erg goed naar voren komt met mooie, gevarieerde oefeningen om je snelheid, reactievermogen en aanpassingsvermogen naar het volgende level te brengen.

bottom of page